Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Визначення поля
==Визначення поля==
Поле містить дані, що не конвертовані з записи вихідного формату, коли для них неможливо визначити самостійні поля комунікативного формату. Використовується, коли агентство, що конвертує запис з іншого формату, бажає зберегти елементи полів, які не мають еквівалента в Російському комунікативному форматі.
==Наявність==
Факультативне.
Повторюється.
==Індикатори==
Індикатор 1: Визначає тип поля
 :    0 — Маркер    1 :   1 — Поле, що містить контрольний номер (0-- поля без індикаторів або підполів):    2 — Поле даних (поля 010-999)
Індикатор 2: пробіл (не визначено)
==Підполя==
===$A a Метка поля у вихідному форматі===
Подполе містить мітку поля, дані якого наведені в підполі $b. Подполе $a може зустрічатися в поле [[auth/886|886]] тільки один раз. Всі інші входження підполя $a повинні розглядатися як підполя вихідного формату. Подполе не використовується, якщо індикатор 1 = 0.
Не повторюється.
===$B b Вміст поля у вихідному форматі===
Подполе містить індикатори, ідентифікатори підполів і дані поля вихідного формату. Подполе $b може зустрічатися в поле [[auth/886|886]] тільки один раз. Всі інші входження підполя $b повинні розглядатися як підполя вихідного формату.
ОБОВОбов'ЯЗКОВЕязкове, ЯКЩО ПОЛЕ якщо поле [[auth/886|886]] наводиться в запису.
Не повторюється.
===$2 Код системи===
Найменування формату, використаного для машиночитаемой записи. Коди машиночитаємих форматів див. [[Додаток H Російського ]] комунікативного формату для бібліографічних даних. В поле [[auth/886|886]] $2 завжди є першим підполем. Подполе $2 може зустрічатися в поле [[auth/886|886]] тільки один раз. Всі інші входження підполя $2 повинні розглядатися як підполя вихідного формату.
ОБОВОбов'ЯЗКОВЕязкове, ЯКЩО ПОЛЕ якщо поле наводиться в запису.
Не повторюється.