Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Примітки про зміст поля
Якщо окреме визначення солістів не потрібно, вся інформація записується в підполі $c.
В підполі $d позиції символів 5-6 можуть використовуватися для вказівки кількості партій в ансамблі. Якщо в одному підполі $d визначаються кілька ансамблів, позиції символів 5-6 можуть використовуватися тільки в тому випадку, якщо кількість партій для всіх ансамблів однаково (наприклад, два хори для 4 різних голосів кодуються 02cmi04##); якщо кількість партій в ансамблях різному, в позиціях 5-6 вказується два пробіли ('''##''') (приклад 6).
Або, підполе $d може повторюватися для кожного ансамблю (приклад 14). У разі повторення підполя $d підполе $e повинні записуватися безпосередньо після того входження підполя $d, якому вони відповідають (приклади 4-9, 14, 21).
Підполе $f може використовуватися, якщо необхідно включити більш повну інформацію про окремі інструментах, тип яких (або група інструментів) вказано в підполях $c або $e - наприклад, якщо в підпіллі підполі $c інструменти визначені як «ударні»„ударні“, в підполі $f можуть визначатися конкретні інструменти. Кожна група входжень підполя $f повинна слідувати безпосередньо після входження підполя $c або $e, якому вони відповідають (приклади 13, 21-22).
Підполе $h рекомендується використовувати для вказівки кількості партій тільки в тому випадку, якщо ця кількість відрізняється від кількості виконавців, зазначених в підполі $i, або в тому випадку, якщо кількість виконавців не визначене (приклади 2, 5-9, 14, 20).