Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Визначення поля
підполя
$ A Індекс ББК, окремий чи початковий в послідовності
У підполі вноситься простий індекс, складний індекс (тобто індекс, що складається з комбінації індексу основних таблиць класифікації з одним або декількома індексами допоміжних таблиць ББК) або початкова частина складеного індексу, що є комбінацією індексів основних таблиць, з'єднаних знаком ":" ( до знака ":").
Чи не повторюється.
$ B Індекс ББК, кінцевий в послідовності
У підполі вноситься заключна частина складеного індексу, що є комбінацією індексів основних таблиць, з'єднаних знаком ":" (після знака ":").
Чи не повторюється.
$ C Пояснювальний текст
У підполі вноситься слово чи словосполучення, що пояснюють наповнення класифікаційного індексу в підполях $ a і $ b. Як правило, це слово або словосполучення використовується для диференціації двох або більше класифікаційних індексів, що асоціюються з точкою доступу в поле блоку [[auth/2--|2--]].
Повторюється.
$ V Випуск таблиць ББК
У підполі вноситься назва випуску таблиць ББК, на підставі яких побудований класифікаційний індекс, записаний в підполях $ a і $ b (випуск для наукових бібліотек, для масових бібліотек і т.д.). Для розрізнення таблиць індексів ББК використовуються наступні коди:
    LBC / M Medium schedules для Середніх таблиць