Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 600 Ім’я особи як предмет

100 байтів додано, 19:25, 2 січня 2019
нема опису редагування
Індикатор 2: індикатор форми подання імені
:    '''0''' - Ім'я особи вводиться під особистим ім'ям іменем або в прямому порядку:    '''1''' - Ім'я особи записано під прізвищем (родовим ім'яміменем, по батькові і т.д.)
==Підполя==
===$a Початковий елемент введення===
Частина імені, яка використовується як початковий елемент введення. Початковий елемент введення визначає положення записи запису в упорядкованих списках.
Обов'язкове, якщо поле [[auth/600|600]] присутнє в записі.
===$b Частина імені, яка відрізняється від початкового елемента вводу===
Залишок імені від початкового елемента вводу - прізвища або родового імені. Містить особисті імена (не прізвища і не родові імена) та інші присвоєні імена в ініціальної ініціальній формі. При використанні підполя індикатор форми подання імені повинен бути встановлений '''1'''. Призначені для друку розкриті ініціали записуються в підполі $g.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$c Доповнення до імен, крім дат===
Будь-які доповнення до імен (крім окрім дат), які не є невід'ємною частиною імені (титули, звання, епітети, вказівку вказівки посади). 
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Повторюються при другому або наступних появи появах доповнень.
===$d Римські цифри===
Римські цифри, що асоціюються з іменами членів царюючих сімей, князів, священнослужителів, римських пап. Якщо є епітет (друге ім'я, прізвисько і т.п.), пов'язаний з нумерацією, епітет також включається в підполі $d. При використанні підполя індикатор форми подання імені повинен бути '''0'''.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$f Дати===
Дати, які приєднуються до імен осіб, включаючи слова, що вказують на зміст дат (наприклад, жив, народився, помер). Зазначені слова вводяться в підпіллі підполі в повній або скороченій формі. Всі дати для особи, названого в полеполі, вводяться в одне підполе $f.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$p Найменування/адреса організації===
Підполе містить найменування та/або адреса адресу організації, в якій ця особа працювала в момент створення твору.
Факультативне.
===$2 Код системи===
Код системи індексування, за правилами якої побудована точка доступу. Список кодів наведено в [[Додаток G|Додатку G ]] до комунікативному формату для бібліографічних даних.
Рекомендується завжди включати в поле полі [[auth/600|600]].
Не повторюється.
===$3 Ідентифікатор авторитетного/нормативного запису===
Контрольний номер авторитетноїавторитетного/нормативної записи нормативного запису імені особи, для якого якої створюється точка доступу в запису записі на твір.
Обов'язкове, якщо існує авторитетнаавторитетний/нормативна нормативний запис.
Повторюється.
==Примітки про зміст поля==
Поле призначається для запису точок доступу для імен осіб, які є предметом розгляду в творі. Ці точки доступу структуруються аналогічно точкам доступу для імен осіб, відповідальних за зміст твору або виразувираження, записуваним записуваних в полях [[auth/50X|50-]]. Дані в підполях $a, $b, $c, $d, $f, $g і $p записуються в тій же формі, що і відповідні підполя полів [[auth/50X|50-]], тому докладний опис зазначених підполів див. в описі полів [[auth/50X|50-]].
Для введення формальних, тематичних, географічних і хронологічних підзаголовків при складанні предметної рубрики передбачені підполя $j, $x, $y, $z. Наповнення цих підполів і їх послідовність в запису записі визначається правилами системи предметизації.
==Взаємопов'язані поля==
 
*[[auth/601|601 Найменування організації як предмет]]
:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є організація, а не окрема особа.
:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є сім'я/рід/династія, а не окремий представник.
*[[auth/607|607 Географічне найменування як предмет]]
:    Застосовується в тому випадку, коли географічне найменування виступає в якості географічного заголовка заголовку предметної рубрики і може деталізувати тематичним, географічними і хронологічними підзаголовками.*[[auth/641|641 Ім'я і заголовок твори твору як предмет]]
:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є твір одного або декількох авторів.
*[[auth/642|642 Ім'я і заголовок виразу вираження як предмет]]:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є виразвираження, що відноситься до твору одного або декількох авторів.
==Приклади==