Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

328 Примітки про дисертацію

8 байтів додано, 21:27, 15 січня 2019
Взаємопов'язані поля
==Взаємопов'язані поля==
*[[101|101Мова документа]] Мова документа
:Відомості про мову тексту роботи, в традиційному описі приводяться в області приміток, наводяться в полі [[101|101]], як і для інших видів документів.
*[[105|105]] Поле кодованих даних: текстові документи - монографічне]]
:Якщо документ є дисертацією або авторефератом дисертації, поле містить в одній з позицій $a/4-7 (коди форми змісту) значення «'''m'''» (дисертація / автореферат дисертації (оригінал)) або «'''v'''» (дисертація / автореферат дисертації (перероблені для відкритої публікації у вигляді монографії)).
*[[109|109]] Поле кодованих даних: вид/характер текстових документів]]:Якщо документ є дисертацією, поле містить в підполі $a значення «'''ab'''», якщо документ є авторефератом дисертації - значення «'''ac'''».
*[[488|488]] Інші взаємозалежні документи]]
:Поле використовується для зв'язку бібліографічних записів на дисертацію й автореферат, а також записів на різні видання дисертації або автореферату дисертації.
*[[712|712]] Найменування організації - вторинна відповідальність]]:У записі на дисертацію вказується найменування організації - місця виконання дисертації, в запису на автореферат дисертації - найменування організації - місця захисту дисертації. Якщо при обробці кожного з цих документів є можливість виявити найменування обох організацій, бажано привести їх у кожного запису.
==Приклади==