Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Індикатори
Індикатор 1: Тип доступу
::Значення першого індикатора визначає, як повинна використовуватися інша частина даних. Якщо ресурс доступний декількома способами, поле повторюється з даними по кожному методу доступу.
::Значення першого індикатора визначає також, які з підполів слід застосовувати. Наприклад, при значенні 1 індикатора (FTP), повинні застосовуватися підполя $d (шлях до ресурсу), $f (електронне ім'я), $c (відомості про стиснення) і $s (розмір файлу), в той час, як ці підполя не використовуватимуться при значенні 2 (термінальний режим TELNET).
:    '''<nowiki>#</nowiki>''' - Інформація відсутня
:    '''0''' - Електронна пошта (Email)
::Значення 0 визначає, що доступ до електронного ресурсу повинен здійснюватися через електронну пошту. Це включає підписку на електронний журнал або телеконференцію з використанням програмного забезпечення, призначеного для користування електронною поштою.
:    '''1''' - FTP
::Значення 1 вказує на те, що доступ до електронного ресурсу повинен здійснюватися через FTP. Додаткова інформація з підполів дозволяє користувачу отримати інформацію електронним способом.
:    '''2''' - Віддалений доступ (Telnet)
::Величина 2 указує на те, що доступ до електронного ресурсу повинен здійснюватися через Telnet. Додаткова інформація з підполів дозволяє користувачу отримати доступ до електронного ресурсу.
:    '''3''' - Комутований канал (Dial-up)
::Значення 3 вказує на те, що доступ до електронного ресурсу забезпечується через звичайні телефонні лінії (по комутованого каналу). Додаткова інформація з підполів дозволяє користувачу отримати доступ до електронного ресурсу.
:    '''4''' - HTTP
::Протокол передачі гіпертексту, що забезпечує доступ до Web-серверів.
:    '''7''' - Тип, визначений у підполі $y
::Значення 7 указує на те, що доступ до ресурсу повинен здійснюватися не у відповідності з певними величинами, а з використанням визначального коду з підполя $2 (джерело доступу).
Індикатор 2: пробіл (не визначено)