Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 8302:2015

72 байти додано, 10:21, 28 березня 2023
5. Види бібліографічних посилань та правила їхнього складання
=5. Види бібліографічних посилань та правила їхнього складання=
'''5.1 ''' Бібліографічні посилання розрізняють залежно від складу елементів бібліографічного запису,місця розташування в документі, повторності наведення та вмісту бібліографічних записів.
'''5.1.1 ''' За складом елементів бібліографічного запису розрізняють повне та коротке бібліографічнепосилання.
'''5.1.1.1 ''' Повне бібліографічне посилання містить усі обов’язкові елементи, що використовують длязагальної характеристики, ідентифікування й пошуку об’єкта посилання.
'''5.1.1.2 ''' Коротке бібліографічне посилання містить частину обов’язкових елементів, які використо­вують використо­вують тільки для пошуку об’єкта посилання.
'''5.1.2 ''' За місцем розташування в документі розрізняють такі бібліографічні посилання (відповіднодо [[#5.2|5.2]], 5.3, 5.4):
:— внутрішньотекстове;:— підрядкове;:— позатекстове.
— підрядкове;'''5.1.3''' За повторністю наведення посилань на один і той самий об’єкт розрізняють первинне та по­вторне бібліографічне посилання (відповідно до 5.5).
— позатекстове. 5.1.3 За повторністю наведення посилань на один і той самий об’єкт розрізняють первинне та по­вторне бібліографічне посилання (відповідно до 5.5). '''5.1.4 ''' За вмістом бібліографічних записів може бути комплексне бібліографічне посилання (відпо­відно до розділу 6).
<span id='5.2'>
==5.2 Внутрішньотекстове бібліографічне посилання==
'''5.2.1 ''' Внутрішньотекстове бібліографічне посилання застосовують, якщо значну частину відомо­стей відомо­стей про об’єкт посилання внесено до тексту документа.
Внутрішньотекстове бібліографічне посилання використовують для зручнішого читання тексту,
кращого його сприйняття та заощадження місця у невеликих за обсягом документах.