Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 8302:2015

36 байтів додано, 10:45, 28 березня 2023
5.2 Внутрішньотекстове бібліографічне посилання
'''5.2.1''' Внутрішньотекстове бібліографічне посилання застосовують, якщо значну частину відомо­стей про об’єкт посилання внесено до тексту документа.
Внутрішньотекстове бібліографічне посилання використовують для зручнішого читання тексту,
кращого його сприйняття та заощадження місця у невеликих за обсягом документах.
5.2.1.1 Внутрішньотекстове бібліографічне посилання розміщують безпосередньо в тексті документавикористовують для зручнішого читання тексту, кращого його сприйняття та заощадження місця у невеликих за обсягом документах.
'''5.2.1.1''' Внутрішньотекстове бібліографічне посилання розміщують безпосередньо в тексті документа. '''5.2 .2''' Внутрішньотекстове бібліографічне посилання може містити такі елементи::— заголовок бібліографічного запису (ім’я автора);:— основну назву документа;:— відомості про відповідальність (містять інформацію про осіб і/або організації, які брали участьу створенні документа);:— відомості про повторність видання (містять інформацію про зміни й особливості цього видан­ня видан­ня відносно попереднього);:— вихідні дані (містять відомості про місце видання (випуску), видавця та рік випуску документа);:— позначення та порядковий номер тому, номера чи випуску документа, якщо є посилання на твірабо публікації з багаточастинного (багатотомного чи серіального) документа;:— відомості про обсяг (кількість сторінок) документа (у разі посилання на нього загалом);:— назву документа (журналу, збірника, газети тощо), в якому опубліковано об’єкт посилання (на­приклад, статтю);:— відомості про місцезнаходження об’єкта посилання — номер сторінки в документі (у разі поси­лання поси­лання на його частину);:— примітки (у посиланні на електронний ресурс, депоновану наукову роботу тощо).
5.2.3 Внутрішньотекстове бібліографічне посилання подають у круглих дужках.
5.2.4 Знак «крапка й тире» («.— ») у внутрішньотекстовому бібліографічному посиланні замінюютьзнаком «крапка».
5.2.5 Внутрішньотекстове посилання може бути у повній або короткій формі (якщо частину відо­мостей відо­мостей про джерело цитування подано в тексті). Рекомендовано складати внутрішньотекстове бібліо­графічне бібліо­графічне посилання в короткій формі. :''Приклади''::(Вступ до медичної геології. Київ, 2011. Т 2. С. 422);::(Бібліотечна планета. 2012. No 2. С. 36— 37);::(Чернівці: Чернівец. нац. ун-т, 2012. С. 167);::(Фінансова система України: проблеми та перспективи розвитку. Київ, 2010. 268 с.);::(Книжкова палата України: сайт. URL: http://www.ukrbook.net).
<span id="5.3">
 
==5.3 Підрядкове бібліографічне посилання==