Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 7.1:2006

129 байтів вилучено, У суботу о 17:49
6.3.3 Правила приведення елементів на першому рівні багаторівневого опису серіального документа
<span id="6.3.3.7.1"></span>6.3.3.7.1 Відомості в області примітки наводять у певному порядку. Спочатку вказують відомості про періодичність, якщо вони не входять до складу відомостей, що належать до заголовка. Потім наводять примітку про історію існування документа - дату заснування серіального документа в цілому; про зв'язок з іншими документами; про перерву у виданні, його поновлення, припинення. Далі розташовують примітки до окремих областей та елементів відповідно до послідовності наведення областей та елементів в описі; інші примітки: про мову тексту, вихідних відомостей тощо; про наявність паралельних видань іншими мовами; про структурні та інші особливості серіального документа тощо.
<span id="6.3.3.7.2"></span>6.3.3.7.2 Примечания об изменениях отдельных элементов Примітки про зміни окремих елементів за период выхода сериального період виходу серійного документа могут быть выделены и приведены в концеможуть бути виділені та наведені наприкінці.
<span id="6.3.3.8"></span>6.3.3.8 Область стандартного номера (или его альтернативыабо його альтернативи) и условий доступностита умов доступності В области приводят стандартные номераобласті наводять стандартні номери, присвоенные объектам описания в зависимости от ихвидаприсвоєні об'єктам опису залежно від їхнього виду: Международный стандартный Міжнародний стандартний номер сериального издания серійного видання (ISSN), номер государственного регистра электронных ресурсов либо другой стандартный державного регістру електронних ресурсів або інший стандартний номер, присвоенный определенному присвоєний певному виду документа в установленном порядкеустановленому порядку.
<span id="6.3.3.8.1"></span>6.3.3.8.1 В описании сериального описі серіального документа, являющегося подсерией с зависимым заглавиемщо є підсерією із залежним заголовком, область может быть може бути повторена. Первой приводят Першою наводять область, содержащую международный стандартныйщо містить міжнародний стандартнийномер сериисерії.
<span id="6.3.3.8.2"></span>6.3.3.8.2 ISSN или его або його альтернативу приводят в форменаводять у формі, указанной в сериальном документезазначеній у серіальному документі.
ISSN 0201-9930
<span id="6.3.3.8.3"></span>6.3.3.8.3 Ключевое заглавие приводят по Ключовий заголовок приводять за [[#5.9.5]].
ISSN 1562-4145 = ИндикаторІндикатор
<span id="6.3.3.8.4"></span>6.3.3.8.4 Условия доступности или цену отдельной физической единицы сериального Умови доступності або ціну окремої фізичної одиниці серійного документаприводят в данной областинаводять у даній області, если она является постоянной якщо вона є постійною для всех или большинства номеров сериального всіх або більшості номерів серійного документа. Если имеется цена отдельного Якщо наявна ціна окремого номера и цена комплекта номеров і ціна комплекту номерів за какойбудь-либо периодякий період, то приводят обенаводять обидві. Каждым сведениям о цене предшествует двоеточиеКожним відомостям про ціну передує двокрапка.
<span id="6.3.3.8.5"></span>6.3.3.8.5 К элементам области могут быть приведены До елементів області можуть бути наведені в круглых скобках дополнительные сведения круглих дужках додаткові відомості (сведения о переплетевідомості про палітурку, уточнение стандартных номеров и т. п.уточнення стандартних номерів тощо).
====<span id="6.3.4"></span>6.3.4 Правила приведення елементів на другому і наступних рівнях багаторівневого опису серіального документа====