Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 686 Індекси інших класифікацій

7 байтів додано, 11:56, 2 січня 2019
Визначення поля
Факультативне.
 
Повторюється.
Індикатор 1: пробіл (не визначено)
 
Індикатор 2: пробіл (не визначено)
підполя
 
$A Індекс, окремий або початковий в послідовності
Класифікаційний індекс з таблиць, зазначених в підполі $2.
 
Для ББК: в підполі вноситься простий індекс, складний індекс (тобто індекс, що складається з комбінації індексу основних таблиць класифікації з одним або декількома індексами допоміжних таблиць) або початкова частина складеного індексу, що є комбінацією індексів основних таблиць, з'єднаних знаком ": "(до знака": ").
 
Чи не повторюється.
 
$B Індекс, кінцевий в послідовності
Класифікаційний індекс з таблиць, зазначених в підполі $2.
 
Для ББК: Класифікаційний індекс таблиць класифікації В підполі вноситься заключна частина складеного індексу, що є комбінацією індексів основних таблиць, з'єднаних знаком ":" (після знака ":").
 
Чи не повторюється.
 
$C Пояснювальний текст
У підполі вноситься слово чи словосполучення, що пояснюють наповнення класифікаційного індексу в підполях $a і $b. Як правило, це слово або словосполучення використовується для диференціації двох або більше класифікаційних індексів, що асоціюються з точкою доступу в поле блоку [[auth/2--|2--]].
 
Повторюється.
 
$V Видання
У підполі ідентифікується видання або випуск таблиць, на підставі яких побудований класифікаційний індекс, записаний в підполях $a і $b (наприклад, для ББК - випуск для наукових бібліотек, для масових бібліотек і т.д.). Для розрізнення таблиць індексів ББК використовуються наступні коди:
:    LBC/M Medium schedules для Середніх таблиць
:    LBC/A Abridged schedules для Скорочених таблиць,
:    LBC/SL ... для наукових бібліотек
:    LBC/SL-A ... скорочені ... для наукових бібліотек
:    LBC/PL ... для масових бібліотек
:    LBC/RL ... обласних бібліотек
:    LBC/L ... краєзнавчі
    LBC / M Medium schedules для Середніх таблиць    LBC / A Abridged schedules для Скорочених таблиць,Чи не повторюється.
    LBC / SL ... для наукових бібліотек    LBC / SL-A ... скорочені ... для наукових бібліотек    LBC / PL ... для масових бібліотек    LBC / RL ... обласних бібліотек    LBC / L ... краєзнавчіконтрольні підполя
Чи не повторюється.
контрольні підполя
$2 Код системи
Код таблиць класифікації, що використовуються при складанні індексу (Див. Додаток G до комунікативному формату для бібліографічних даних).
 
Чи не повторюється.
$3 Ідентифікатор авторитетної / нормативної записи
$3 Ідентифікатор авторитетної/нормативної записи Ідентифікатор авторитетної / нормативної записи для класифікаційного індексу. 
Чи не повторюється.
Складові індекси ББК, що представляють собою комбінацію індексів, з'єднаних знаком "+", в полі не включаються. У разі, якщо змістом точки доступу в поле [[auth/2--|2--]] відповідає такий складовий індекс, кожна частина складеного індексу записується в окреме входження поля [[auth/686|686]].
==Приклади==
Приклад 1.