Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 600 Ім’я особи як предмет

Ніяких змін в розмірі, 16:04, 2 січня 2019
Визначення поля
$j Формальний підзаголовок
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення виду або жанру матеріалу, в формі, яка визначається системою предметизациипредметизації.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
$x Тематичний підзаголовок
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення тематичного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизациипредметизації.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
$y Географічний підзаголовок
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення географічного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизациипредметизації.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
$z Хронологічний підзаголовок
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення хронологічного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизациипредметизації.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Поле призначається для запису точок доступу для імен осіб, які є предметом розгляду в творі. Ці точки доступу структуруються аналогічно точкам доступу для імен осіб, відповідальних за зміст твору або виразу, записуваним в полях 50. Дані в підполях $a, $b, $c, $d, $f, $g і $p записуються в тій же формі, що і відповідні підполя полів 50-, тому докладний опис зазначених подполей см. В описі полів 50-.
Для введення формальних, тематичних, географічних і хронологічних підзаголовків при складанні предметної рубрики передбачені підполя $j, $x, $y, $z. Наповнення цих підполів і їх послідовність в запису визначається правилами системи предметизациипредметизації.
Взаємопов'язані поля