Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 600 Ім’я особи як предмет

118 байтів додано, 16:13, 2 січня 2019
Визначення поля
==Визначення поля==
Поле містить ім'я особи (як реальногореальної, так і вигаданого образу/персонажа), що є одним однією з предметів творитвору, представлене представленої у формі точки доступу. До імені особи, використовуваному в використовуваної у якості предметної рубрики, можуть бути додані тематичні, географічні, хронологічні, формальні підзаголовки.
==Наявність==
Факультативне.
Повторюється.
==Індикатори==
Індикатор 1: пробіл (не визначено)
Індикатор 2: індикатор форми подання імені
:    0     '''0''' - Ім'я особи вводиться під особистим ім'ям або в прямому порядку:    1     '''1''' - Ім'я особи записано під прізвищем (родовим ім'ям, по батькові і т. Дд.)
==Підполя==
===$a Початковий елемент введення===
Частина імені, яка використовується як початковий елемент введення. Початковий елемент введення визначає положення записи в упорядкованих списках.
Обов'язкове, якщо поле [[auth/600|600]] присутній в запису.
Чи не Не повторюється.
===$b Частина імені, яка відрізняється від початкового елемента вводу===
Залишок імені від початкового елемента вводу - прізвища або родового імені. Містить особисті імена (не прізвища і не родові імена) та інші присвоєні імена в ініціальної формі. При використанні підполя індикатор форми подання імені повинен бути встановлений 1. Призначені для друку розкриті ініціали записуються в підполі $g.
Не повторюється.
===$c Доповнення до імен, крім дат===
Будь-які доповнення до імен (крім дат), які не є невід'ємною частиною імені (титули, звання, епітети, вказівку посади).
Повторюються при другому або наступних появи доповнень.
===$d Римські цифри===
Римські цифри, що асоціюються з іменами членів царюючих сімей, князів, священнослужителів, римських пап. Якщо є епітет (друге ім'я, прізвисько і т.п.), пов'язаний з нумерацією, епітет також включається в підполі $d. При використанні підполя індикатор форми подання імені повинен бути 0.
Не повторюється.
===$f Дати===
Дати, які приєднуються до імен осіб, включаючи слова, що вказують на зміст дат (наприклад, жив, народився, помер). Зазначені слова вводяться в підпіллі в повній або скороченій формі. Всі дати для особи, названого в поле, вводяться в одне підполе $f.
Не повторюється.
===$g Розширення ініціалів особистого імені===
Повна форма особистого імені, коли поряд з ініціалами, записаними в підполі $b, необхідно їх розкриття.
Не повторюється.
===$j Формальний підзаголовок===
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення виду або жанру матеріалу, в формі, яка визначається системою предметизації.
Повторюється.
===$p Найменування/адреса організації===
Подполе Підполе містить найменування та/або адреса організації, в якій ця особа працювала в момент створення твору.
Факультативне.
Чи не Не повторюється.
===$x Тематичний підзаголовок===
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення тематичного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизації.
Повторюється.
===$y Географічний підзаголовок===
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення географічного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизації.
Повторюється.
===$z Хронологічний підзаголовок===
Слово або словосполучення, яке додається до предметної рубрики для відображення хронологічного аспекту розгляду предмета, представленого точкою доступу, в формі, яка визначається системою предметизації.
Повторюється.
===$2 Код системи===
Код системи індексування, за правилами якої побудована точка доступу. Список кодів наведено в Додатку G до комунікативному формату для бібліографічних даних.
Не повторюється.
===$3 Ідентифікатор авторитетноїавторитетного/нормативної записинормативного запису===
Контрольний номер авторитетної/нормативної записи імені особи, для якого створюється точка доступу в запису на твір.
Повторюється.
==Примітки про зміст поля==
Поле призначається для запису точок доступу для імен осіб, які є предметом розгляду в творі. Ці точки доступу структуруються аналогічно точкам доступу для імен осіб, відповідальних за зміст твору або виразу, записуваним в полях 50. Дані в підполях $a, $b, $c, $d, $f, $g і $p записуються в тій же формі, що і відповідні підполя полів 50-, тому докладний опис зазначених подполей смпідполів див. В в описі полів [[auth/50X|50-]].
Для введення формальних, тематичних, географічних і хронологічних підзаголовків при складанні предметної рубрики передбачені підполя $j, $x, $y, $z. Наповнення цих підполів і їх послідовність в запису визначається правилами системи предметизації.
==Взаємопов'язані поля==
*[[auth/601|601 Найменування організації як предмет]]