Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 601 Найменування організації як предмет

97 байтів додано, 14:18, 3 січня 2019
нема опису редагування
==Визначення поля==
Поле містить найменування організації, що є одним з об'єктів розгляду в творі, представлене представлена у формі точки доступу. До найменуванню найменування організації, використовуваному використовуваної в якості предметної рубрики, можуть бути додані тематичні, географічні, хронологічні, формальні підзаголовки.
==Наявність==
Індикатор 1: Визначає постійний або тимчасовий характер організації:
:    '''0''' - Постійна організація:    '''1''' - Тимчасова організація
Індикатор 2: Визначає спосіб введення найменування:
:    '''0''' - Найменування в інвертованій формі:    '''1''' - Найменування, введене під юрисдикцією:    '''2''' - Найменування в прямій формі
==Підполя==
===$a Початковий елемент введення===
Частина найменування організації, яка використовується як початковий елемент введення. Початковий елемент введення визначає положення записи запису в упорядкованих списках.
Обов'язкове, якщо поле [[auth/601|601]] присутній присутнє в записузаписі.
Не повторюється.
===$b Структурний підрозділ організації===
Частина найменування організації, яка містить найменування підвідомчій підвідомчої організації, або найменування структурного підрозділу організації при ієрархічній структурі її найменування. У цей цьому підполі заноситься також частина найменування організації, наступна що слідує після назви території в тих заголовках - найменуваннях організації, початковим елементом введення яких є юрисдикція.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Повторюється (для кожного наступного ієрархічного рівня).
===$c ідентифікують ознакІдентифікуюча ознака===
Доповнення до найменування або уточнення, за винятком порядкового номера, дати і місця проведення тимчасової організації. Може включати: географічні назви, дати, номераномери.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Повторюється для кожного кожної з перерахованих ідентифікують ідентифікуючих ознак.
===$d Порядковий номер тимчасової організації та/або порядковий номер її частини===
===$e Місце проведення тимчасової організації===
Назва міста або будь-який інший якої іншої місцевості, в якій проходила тимчасова організація.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$g Інвертований елемент===
Частина найменування організації, записаного записана в інвертованій формі, перенесена з початку найменування (ім'я або ім'я та по батькові, записані після прізвища).
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$h Частина найменування, відмінна від початкового елемента вводу і від інвертованого елемента===
В інвертованому заголовку - частина найменування, наступна що слідує за інверсією.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$2 Код системи===
Код системи індексування, за правилами якої побудована точка доступу. Список кодів наведено в [[Додаток G|Додатку G ]] до комунікативному формату для бібліографічних даних.
Рекомендується завжди включати в поле полі [[auth/601|601]].
Не повторюється.
===$3 Ідентифікатор авторитетного/нормативного запису===
Контрольний номер авторитетного/нормативного запису найменування організації, для якої створюється точка доступу в запису записі на твір. Обов'язкове, якщо існує авторитетнаавторитетний/нормативна нормативний запис.
Повторюється.
==Примітки про зміст поля==
Поле призначається для запису точок доступу, що містять найменування організації, яка є предметом розгляду в у творі. Ці точки доступу структуруються аналогічно точкам доступу для найменування організаціїорганізацій, відповідальних за зміст твору або виразувираження, записуваним записуваних в полях [[auth/51X|51-]]. Підполя $a, $b, $c, $d, $e, $f, $g, $h, що формують заголовок предметної рубрики, структуруються аналогічно відповідним підпілля поля підполям полів [[auth/51X|51-]]. Детальний опис індикаторів, підполів та правил заповнення смдив. В в описі полів [[auth/51X|51-]].
Для введення формальних, тематичних, географічних і хронологічних підзаголовків при складанні предметної рубрики передбачені підполя $j, $x, $y, $z. Наповнення цих підполів і їх послідовність в запису записі визначається правилами системи предметизації.
==Взаємопов'язані поля==
*[[auth/607|607 Географічне найменування як предмет]]
:    Застосовується в тому випадку, коли географічне найменування не є початковим елементом введення найменування організації, а виступає в якості географічного заголовка предметної рубрики і деталізується тематичним, географічними і хронологічними підзаголовками.
*[[auth/641|641 Ім'я і заголовок твори твору як предмет]]
:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є твір одного або декількох авторів.
*[[auth/642|642 Ім'я і заголовок вираз вираження як предмет]]:    Застосовується в тому випадку, коли предметом розгляду є виразвираження, що відноситься до твору одного або декількох авторів. 
==Приклади==
''Приклад 1.''