Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Auth / 631 Назва твору як предмет

57 байтів додано, 19:51, 10 січня 2019
нема опису редагування
==Визначення поля==
Поле містить назву твору, що є одним з об'єктів розгляду в творі, для якого створюється авторитетнаавторитетний/нормативна нормативний запис, представлене представлений у формі точки доступу. Назва може ставитися до твору будь-якого виду (наприклад, сценарій, радіопрограма, тощо). Поле [[auth/631|631]] структурується аналогічно полю [[auth/231|231Прийнята точка доступу — заголовок (твір)]] прийняття точки ДОСТУПУ - ЗАГОЛОВОК (ТВІР). Поле призначене для використання в каталогах, в яких реалізована модель FRBR, і застосовується в записузаписі, яка який описує твір.
==Наявність==
Назва без будь-яких уточнень або вказівки складових частин.
Обов'язкове, якщо поле [[auth/631|631]] наводиться в записузаписі.
Не повторюється.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Повторюється (у разі зазначення кількох рівнів поділу праці, наприклад, частина 2, глава розділ 3).
===$i Найменування частини===
Найменування частини або розділу, коли в предметну точку доступу вноситься найменування складової частини твору, записаного записаної в підполі $a.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$d Дата твору===
Дата твору як частина предметної точки доступу в тому випадку, якщо додавання дати необхідно для однозначної ідентифікації твору. Дата твори - твору — це найбільш рання дата, пов'язана з твором (наприклад, дата створення твору, або дата першої публікації твору).
Факультативне.
===$e Місце народження твору===
Місце народження твору як частина предметної точки доступу в тому випадку, якщо додавання місця необхідно для однозначної ідентифікації твору. Місце народження твору може бути представлено представлене назвою країни або іншої територіальної одиниці.
Факультативне.
Не повторюється. Якщо необхідно вказати кілька місць, всі усі вони вводяться в одне підполе $e.
===$f Оригінальна мова твору===
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
Не повторюється. Якщо твір більш ніж на одній мовіоднією мовою, то всі усі мови записуються в одне підполе $f.
===$k Інші характеристики твору===
===$r Засоби виконання (для музичних творів)===
Інструментування і т.п. творитвору.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$2 Код системи===
Код системи індексування, за правилами якої побудована точка доступу. Список кодів наведено в [[Додаток G|Додатку G ]] до комунікативному формату для бібліографічних даних.
Обов'язкове, якщо є доступні дані.
===$3 Ідентифікатор авторитетного/нормативного запису===
Контрольний номер авторитетного/нормативного запису творитвору, для якого створюється предметна точка доступу в запису записі на твір.
Обов'язкове, якщо існує авторитетнаавторитетний/нормативна нормативний запис.
Повторюється.
==Примітки про зміст поля==
Поле, як правило, містить точку доступу - уніфіковане — уніфікований заголовок, так як більшість інших назв будуть записані в полі [[auth/641|641 Ім'я і заголовок твори твору як предмет]] або [[auth/642|642 Ім'я і заголовок виразу вираження як предмет]]. В поле полі записується заголовок будь-якого анонімного творитвору, що є предметом твору, для якого створюється авторитетнаавторитетний/нормативна нормативний запис. Більш докладний опис подполей подполів прийнятої точки доступу для назви твору і приклади смдив. В в описі полів [[auth/231|231]] та [[auth/232|232]].
==Взаємопов'язані поля==
*[[auth/641|641 Ім'я і заголовок твори твору як предмет]]*[[auth/642|642 Ім'я і заголовок виразу вираження як предмет]]:    Поля застосовуються в тому випадку, коли предмет твори твору представлений точкою доступу ім'я/назва.
==Приклади==