Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

200 Назва та відомості про відповідальність

2967 байтів додано, 02:25, 17 січня 2019
$i Найменування частини
Повторюється для кожного з підрозділів або поділів нижчого рівня, або для кожного паралельного найменування частини.
 
===$j Крайні дати===
 
Період часу, що відноситься до створення, комплектування, і/або обробки та використання матеріалів, що входять в одиницю опису (як частина заголовка). Як крайніх дат можуть бути вказані: діапазон дат - найбільш рання і найбільш пізня дата матеріалу в колекції (приклад 16); одинична дата, якщо всі матеріали в одиниці опису були створені протягом одного календарного року (приклад 19); або дати, розділені комами, якщо в хронологічній послідовності матеріалів є істотний перерву (приклад 17). Якщо точні дати невідомі, допускається приведення приблизних дат.
 
Факультативне.
 
Не повторюється.
 
 
Приклад(и): 16, 17, 19
 
===$k Дати основної маси документів===
 
Дати, пов'язані зі створенням, комплектування, і/або обробки та використання основної частини матеріалів, що входять в одиницю опису, якщо ці дати істотно відрізняються від крайніх дат, зазначених в підполі $j (приклад 18).
 
Факультативне.
 
Не повторюється.
 
 
Приклад(и): 18
 
===$r Інформація з титульного листа, що слідує за основним заголовком (для стародруків)===
 
Частина інформації, яка присутня на титульному аркуші або замінює його джерелі інформації, наступна за основним заголовком. Включає такі елементи, як: відомості, що відносяться до заголовку, відомості про відповідальність і т.д., які не входять до основний заголовок, але не можуть бути записані в існуючі підполя, так як висновок пунктуації небажаний (наприклад, назву в одній фразі з відомостями про відповідальність і т.д.). Також підполі може містити частину основного заголовка, яка не потрібна при виводі записів в короткому форматі і не бере участі в сортуванні записів.
 
Факультативне.
 
Не повторюється.
===<span id="v"></span>$v Позначення тому===