Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Декларація про міжнародні принципи каталогізації (2009)

Ніяких змін в розмірі, 16:39, 28 листопада 2019
6.2. Вибір точок доступу
===6.2. Вибір точок доступу===
'''6.2.1.''' Як точок доступу до '''бібліографічного запису''' використовуютьсяавторитетні точки доступу на твори і вирази, втілені в ресурсі(контрольовані), назву втілення (зазвичай неконтрольоване), а такожавторитетні точки доступу на творців твори.
:'''6.2.1.1.''' Організація як творець твори: організація повиннавважатися творцем творів, які виражають колективну думкуабо діяльність даної організації, або, коли сутність заголовки впоєднанні з характером твору чітко вказує, що організація несеколективну відповідальність за зміст твору. Це правилозастосовується навіть якщо твір підписано особою - керівником абоспівробітником даної організації.
'''6.2.2.''' Додатково, до '''бібліографічних записів''' повинні створюватися точкидоступу на авторитетні точки доступу на обличчя, пологи, організації та предмети,якщо це важливо для пошуку та ідентифікації описуваного бібліографічногоресурсу.
'''6.2.3.''' '''У авторитетний запис''' в якості точок доступу включається авторитетнаформа імені (найменування) об'єкта, а також його варіантні форми.
'''6.2.4.''' Додатковий доступ може здійснюватися через імена (найменування)пов'язаних об'єктів.
===6.3. Авторитетні точки доступу===