Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

Примітки
It is necessary to be aware that names formed according to different cataloguing rules, or even originating from different authority files based on the same rules will not always inter-file correctly in one sequence.
Стандартні правила, що встановлені UNIMARC , забезпечують тільки схему ідентифікації певних елементів даних. Єдиним засобом визначення відмінностей між '''Початковим елементом вводу ($a), Частиною імені, яка відрізняється від початкового елемента вводу ($b), Доповненнями до імені окрім дати ($c)''' є аналіз їхнього використання. Перший елемент вводу - це слово, під яким опис буде впорядковано в електронному каталозі. Інформація, яка міститься у підполі $b є другим елементом впорядкування в електронному каталозі. Третій елемент, Доповнення до імені інші окрім дат, використовується як третій елемент впорядкування, або може у деяких випадках ігноруватися для цілей впорядкування, особливо, коли вони передують Частині імені, яка відрізняється від початкового елемента вводу.
Якщо родові імена починаються зі службової частини мови (наприклад, з частки, прийменника) вона буде розміщена на початку підполя $a. Якщо ім’я вводиться під наступним після прийменника елементом, прийменник зазвичай буде розміщено наприкінці імені. У такому випадку прийменник рекомендується вносити у підполе '''$b Частини імені, яка відрізняється від початкового елемента вводу''' (EX 9, 10, 11). Адреси, епітети або уточнюючі дані щодо імен , які додаються каталогізатором, мають бути внесеними до підполя $c.