Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 8302:2015

13 байтів додано, 11:06, 28 березня 2023
7. Особливості складання бібліографічного посилання на електронний ресурс
'''7.3''' Джерелами інформації для складання бібліографічного посилання на електронний ресурс є титульний екран, основне меню, програма, головна сторінка сайту чи порталу, що містять відомості про автора, назву, відповідальність, перевидання (версію), місце та рік видання. Основним джерелом інформації є титульний екран. За потреби використовують й інші джерела інформації: етикетку на фізич­ному носієві електронного ресурсу, технічну та іншу супровідну документацію до нього або контей­нер, коробку, конверт тощо (згідно з ДСТУ 7157).
'''7.4''' Бібліографічне посилання складають як на електронні ресурси загалом (електронні докумен­ти, бази даних, портали чи сайти, веб-сторінки, форуми тощо), так і на їхні складники (розділи та час­ тини електронних документів, порталів чи сайтів; публікації в електронних серіальних документах, по­відомлення на форумах тощо) згідно з загальними правилами (відповідно до розділів 4— [[#4|4]]—[[#6|6]]) та з ура­хуванням зазначених далі особливостей.
'''7.4.1''' Якщо є зміни в змісті електронного ресурсу — доповнено зміст або вилучено з нього певну інформацію, модифіковано мову програмування або операційної системи тощо, у бібліографічному по­силанні наводять ці відомості, що крім слова «видання» (наприклад, «2-ге вид., доповнене»), можуть містити слова «версія» (наприклад, «Версія 3.1»), «рівень» (наприклад, «Тренувальний рівень»), «мо­дифікація» (наприклад, «Третя модифікація»).