Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 8302:2015

11 байтів вилучено, 11:07, 28 березня 2023
6. Особливості складання комплексного бібліографічного посилання
не — комплексне бібліографічне посилання (далі — комплексне посилання).
'''6.2''' У комплексному посиланні кілька об’єктів бібліографічного посилання подають в абетковомучи хронологічному порядку або за абеткою назв мов, тобто за принципом єдиної графічної основи —кириличної, латинської тощо, або кожною мовою окремо.
'''6.3''' Комплексні посилання можуть бути внутрішньотекстовими, підрядковими, позатекстовими, а також можуть містити первинні та повторні посилання.
'''6.4''' Бібліографічні посилання у складі комплексного посилання розділяють між собою знаком «крап­ка з комою».
'''6.5''' Кожне з бібліограф ічних бібліографічних посилань у складі комплексного посилання оформлюють за загаль­ними правилами, ураховуючи зазначені далі особливості.
'''6.5.1''' Якщо кілька бібліографічних посилань у складі комплексного посилання мають ідентичні за­головки (один і той самий автор кількох праць), у другому й наступних посиланнях ці заголовки можна замінити словами: «Його ж», «її ж», «їх же» («Его же», «Ее же», «Их же» — рос. мовою або «Idem», «Eadem», «Ibidem» — латин. мовою).
:''Приклад''
::'''П ід ряд ко ве ко м пл ексне Підрядкове комплексне посилання:'''
::<sup>*</sup>Туркот Т. І. Педагогіка вищої школи: навч. посіб. для студ. ВНЗ. Київ, 2011. C. 128 ; Його ж. Психологія і педагогіка вищої школи в запитаннях і відповідях: навч. посіб. для студ. ВНЗ. Київ, 2011. С. 230.
'''6.5.2''' Ідентичні заголовки у бібліограф ічних бібліографічних посиланнях у складі комплексного посилання можна не наводити. У цьому разі після заголовка в першому посиланні ставлять знак «двокрапка», а перед основною назвою наступного бібліографічного посилання проставляють його порядковий номер.
:''Приклад''
::'''Позатекстове ком пл ексне комплексне посилання:'''
::<sup>27</sup>. Кузьмінський А. І.: 1) Методика навчання англійської мови в аспекті комунікативно-когнітивного підходу: навч.-метод. посіб. Черкаси, 2011. С. 31 ; 2) Моделювання професійної діяль­ності майбутнього фахівця в умовах інтеграції України в європейський освітній простір: навч. посіб. Черкаси, 2011. С. 78.