Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 7.1:2006

26 байтів вилучено, 9 липень
6 Багаторівневий бібліографічний опис
==<span id="6"></span>6 Багаторівневий бібліографічний опис==
<span id="6.1"></span>6.1 Многоуровневое библиографическое описание составляютБагаторівневий бібліографічний опис складають, в первую очередьпершу чергу, на такиемногочастные документытакі багаточасткові документи, как многотомные документыяк багатотомні документи, а также сериальные и другие продолжающиеся ресурсытакож серіальні та інші ресурси, що продовжуються.
<span id="6.1.1"></span>6.1.1 На первом уровне першому рівні общей частизагальній частині) многоуровневого описания приводят сведениябагаторівневого опису наводять відомості, общиезагальні для всех или большинства физических единиц всіх або більшості фізичних одиниць томов томів (выпусковвипусків, номеровномерів), входящих в составщо входять до складумногочастного документабагаточастинного документу.
На втором уровне другому рівні (в спецификацииу специфікації) многоуровневого описания приводят сведениябагаторівневого опису наводять відомості,относящиеся к отдельным физическим единицам що стосуються окремих фізичних одиниць томам томів (выпускамвипусків, номерамномерів), входящим всостав многочастного що входять до складу багаточастинного документа.
Если сведения Якщо відомості на втором уровне относятся к группедругому рівні відносяться до групи, совокупности физических единицсукупності фізичних одиниць,сведения об отдельных физических единицах приводят відомості про окремі фізичні одиниці наводять на последующем уровненаступному рівні.
<span id="6.1.2"></span>6.1.2 После сведений первого уровня сведения последующих уровней записывают с новойстроки или Після першого рівня відомості наступних рівнів записують з нового рядка або в подборпідбір. При записи с новой строки в конце сведений каждого уровня ставят точкуПід час запису з нового рядка наприкінці відомостей кожного рівня ставлять крапку.При записи в подбор записі у підбір перед сведениями второго и последующих уровней ставят точку и відомостями другого та наступних рівнів ставлять крапку та тире.
<span id="6.1.3"></span>6.1.3 Сведения об отдельных физических Відомості про окремі фізичні (порядковыхпорядкові) единицах одиниці на втором и последующихуровнях записывают с новой строки или другому та наступних рівнях записують з нового рядка або в подборпідбір. При записи с новой строки в конце сведений окаждой физической записі з нового рядка наприкінці відомостей про кожну фізичну (порядковойпорядкову) единице ставят точкуодиницю ставлять крапку, при записи записі в подбор підбір сведения об отдельных единицах разделяют точкой с запятойвідомості про окремі одиниці поділяють крапкою з комою.
===<span id="6.2"></span>6.2 Бібліографічний опис багатотомного документа===