Відкрити головне меню

unimarc.org.ua β

Зміни

ДСТУ 7.1:2006

118 байтів вилучено, У суботу о 18:05
6.3.4 Правила приведення елементів на другому і наступних рівнях багаторівневого опису серіального документа
====<span id="6.3.4"></span>6.3.4 Правила приведення елементів на другому і наступних рівнях багаторівневого опису серіального документа====
<span id="6.3.4.1"></span>6.3.4.1 Второй и последующие уровни содержат библиографическую информациюДругий і наступні рівні містять бібліографічну інформацію, относящуюся к каждому отдельному номерущо стосується кожного окремого номера, выпускувипуску, тому и т. п. физическим единицамтощо фізичних одиниць, составляющимсериальный які складають серійний документ, в том числе его указателям и приложениямзокрема його покажчиків і додатків.
<span id="6.3.4.2"></span>6.3.4.2 Все сведенияУсі відомості, приводимые наведені на втором и последующих уровняхдругому і наступних рівнях, факультативныфакультативні. НаборэлементовНабір елементів, приводимых що наводяться на втором и последующих уровняхдругому і наступних рівнях, определяет учреждениевизначає установа, составляющее описаниеяка складає опис. Наиболее краткой формой сведенийНайкоротшою формою відомостей, приводимых що наводяться на втором и последующих уровняхдругому і наступних рівнях, является указание основных порядковых единицє зазначення основних порядкових одиниць.
Последовательность приведения сведений определяет основная порядковая единица Послідовність наведення відомостей визначає основна порядкова одиниця (год – при погодной нумерациирік - за щорічної нумерації; том, выпусквипуск, номер, а также годтакож рік, которым обозначен включенный в издание материаляким позначено включений до видання матеріал, – при сквозной нумерации- за наскрізної нумерації). Основная порядковая единица может состоять из более мелких делений Основна порядкова одиниця може складатися з дрібніших поділів (том – из номеров и т. п.- з номерів тощо).
<span id="6.3.4.3"></span>6.3.4.3 Сведения об указателях и приложениях приводят в конце описания Відомості про покажчики і додатки наводять наприкінці опису на втором и последующих уровняхдругому і наступних рівнях.При необходимости сведения об указателях и приложениях приводят в последовательностигодов их выхода За необхідності відомості про покажчики і додатки наводять у послідовності років їх виходу в перечне основных порядковых единицпереліку основних порядкових одиниць.
<span id="6.3.4.4"></span>6.3.4.4 В описании описі на втором и последующих уровнях пользуются разделительными другому і наступних рівнях користуються розділовими знаками,указанными зазначеними в [[#6.1.2]], [[#6.1.3]].
<span id="6.3.4.5"></span>6.3.4.5 Обозначения томаПозначення тому, выпускавипуску, наименования месяцев и т. п. приводят в сокращеннойформенайменування місяців тощо наводять у скороченій формі, напримернаприклад, «т.»", «вып"вип.»", «янв"січ.»".
Порядковые номера и годы приводят арабскими Порядкові номери та роки наводять арабськими цифрами.
Т. 1, № 3
2001, 2 выпвип., № 1–4 2001, сентверес. 2000, № 1–12, указпокажч. 2000, 2 ненумер. выпвип. (нояблистоп., декгруд.)
<span id="6.3.4.6"></span>6.3.4.6 Элементы библиографического описанияЕлементи бібліографічного опису, относящиеся к номерам що належать до номерів (выпускамвипусків, томамтомів),приводят по наводять за [[#6.2.5]].
Общее обозначение материала приводятЗагальне позначення матеріалу наводять, если оно отличается от указанного якщо воно відрізняється від зазначеного на первом уровнемногоуровневого описанияпершому рівні багаторівневого опису.
ВыпВип. 2. – 2000. – 1 электронелектрон. опт. диск (CD-ROM) : зв., цвкольор. ... ВыпВип. 15: Повышение эффективности цифровой передачи информации Підвищення ефективності цифрової передачі інформації [Текст] / МоскКиїв. госнац. ун-т сервиса технологій та дизайну ; под за ред. Шелухина Петренка О. ИВ. – 2001. – 160 с. : иліл. – БиблиогрБібліогр. в конце кінці ст.
====<span id="6.3.5"></span>6.3.5 Особливості приведення окремих елементів, що входять в опис на другому і наступних рівнях багаторівневого опису серіальних документів====